Wie

Wie ben ik?

Ik ben Michiel Andreae en ik ben body language coach. Ik help mensen om met hun non-verbale communicatie succesvoller te zijn in hun leven. Dit kan bijvoorbeeld door tijdens salesgesprekken beter te letten op wat de ander nu eigenlijk écht wil zeggen. Of door bijvoorbeeld leugens te spotten en zo niet meer bedrogen te worden. En ook bij romantiek kan je heel goed gebruik maken van lichaamstaal om een date te scoren!

Waarom ben ik body language coach geworden?

Mijn contact met andere mensen was nooit mijn sterkste punt. Zeker na wat vervelende ervaringen met mensen op de middelbare school had ik moeite met het vertrouwen van andere mensen. Ik trok me terug achter mijn computer en hield mensen zo veel mogelijk op afstand. Maar goed, je kunt ook niet als kluizenaar leven.

Er moest dus iets veranderen. Leren en ontdekken is een van mijn sterke punten dus ik ben me gaan verdiepen in people skills: hoe houd je gesprekken, hoe stel je je open, hoe voer je small talk? In het verleden had ik wel eens gehoord van lichaamstaal. Ik had er wel eens een boek over gelezen maar vond het altijd lastig toe te passen.

In september 2013 kwam ik de serie Lie to Me tegen. In deze serie gaat de body language expert Cal Lightman op zoek naar de waarheid. Dit fictieve karakter is gebaseerd op het werk van Paul Ekman. Maar hoe fictief Lightman ook was ik vond zijn skills waanzinnig interessant!

Sindsdien heb ik alles gelezen over lichaamstaal wat ik kon vinden. Ik heb vele online trainingen gedaan en opeens begon mijn contact met anderen te verbeteren. De body language was opeens overal: in zakelijke gesprekken, op straat en in TV-shows. Eigenlijk overal waar mensen met elkaar interacteren zag ik body language.

Het is nu mijn doel om jou te helpen om ook lichaamstaal te leren lezen. Iedereen kan dit van nature! Het gaat erom dat je je basis-skills traint en zo ook lichaamstaal kunt lezen. En dat is waar ik je bij wil helpen!

Ik wil je graag helpen om body language te leren interpreteren zodat je er optimaal gebruik van kunt maken in het dagelijks leven. Of het nu is bij sales, contact met je collega’s, het verbeteren van je salespitch of gewoon bij normaal contact met andere mensen.

Wil je graag aan de slag? Kijk dan eens naar mijn gratis eTrainingen. Met deze trainingen geef ik je een kijkje in de wereld van body language. Iedere training is toegespitst op een specifiek onderdeel of specifieke situatie, zodat je precies die skills kunt leren die voor jou interessant zijn.

Heb je een vraag of wil je een keer koffie drinken om te kijken wat ik voor je kan betekenen? Neem dan even contact op